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LEUN / COMPLET : Stal keginañ « Kouign Ened » | Atelier de cuisine « Kouign des Gras »

27/03 - 16:00>19:00

- 10€

LEUN/ COMPLET

27/03/2021

Bouloñjerezh - Boulangerie Pains & Kouign de Quimper
4e g-m - 16h
E brezhoneg - En breton

10€

Dav eo mirout e blas - Sur réservation (places limitées)

 

Un atalier « Fardañ Kouign Ened » a ginnig Ti ar Vro Kemper deoc’h, hennezh a vo kaset e brezhoneg gant Alain Gueguen mestr gwasteller er bouloñjerezh tiegezh « Pains & Kouign » e Kemper. Un digarez a-feson da anavezout ar mod da ober ar wastell-se, diwar fardañ anezhi ho-unan ha mar karit e vo kaset ganeoc'h d'ar gêr a-benn fin an devezh, evit lakat re ho familh da gaout an tañva anezhi.

« Ar C'houign, ar C'houign Ened, Kouign Mahalon, pe c'hoazh Kouign Kerrest, lies anv a gaver dezhañ, a zo un istor famillh dezhañ, da gentañ-penn. A rumm da rumm, abaoe ouzhpenn kant vloaz eo deuet ar sekred da fardañ anezhañ betek hiziv. Mamm-gozh Alain, hor bouloñjer, fier gant he c'hoef Bigoudenn, a ouie fardañ ha gwerzhañ anezhañ dijà e 1912, ar wastell-se graet diwar toaz bara. Laket ennañ frank, amann, sukr, vioù ha laezh hag un nebeud rezin sec'h, tapet blaz ganto un dister bihan e rhum lipous. Ar sekred-se eo an hini gwellañ evit Alain evel-just ! "Madeleine de Proust" eo hennezh evit an holl vugale a Vro Vigoudenn hag a-ziwar-dro. Da vare an Ened (eus miz C'hwevrer da viz Ebrel) e vez ar c'hiz da zebriñ anezhañ. Met perak 'ta e tlefemp kaout diouer anezhañ er peurrest eus ar bloaz ? ».

Doare an atalier :

  • Dizoloiñ ar rekipe
  • Fardañ an toaz
  • Poazhañ
  • Tañva

 

Lec’h emgav : Bouloñjerezh « Pains & Kouign », 104 Bali Frañs Libr (Kerfeunteun) 29000 Kemper

Padelezh an atalier : 3e

Niver a dud : 8 d’ar muiañ

Da zegas : tavañjer, karned skrivañ, maskl

 

* * *

 

Ti ar Vro Kemper vous propose un atelier cuisine « Fabrication d’un Kouign des Gras », animé en langue bretonne par le chef Alain Gueguen de la boulangerie artisanale quimpéroise Pains & Kouign. Une belle occasion de découvrir et de réaliser vous-même la recette de ce délicieux gâteau, que vous pourrez emporter avec vous à la fin de la journée afin de le déguster en famille.

« Le Kouign, Kouign des Gras, Kouign de Mahalon, ou encore Kouign de Kerrest suivant ses nombreux noms d’usage, c’est d’abord une histoire de famille. Celle d’une recette transmise de génération en génération depuis plus d’un siècle. Déjà en 1912, la grand-mère d’Alain, notre boulanger, coiffe bigoudène fièrement portée, fabriquait et vendait ce gâteau élaboré à partir de pâte à pain. Généreusement enrichie en beurre, sucre, œuf et lait, elle est agrémentée de raisins secs légèrement imprégnés de savoureux rhum. Cette recette reste évidemment la préférée d’Alain ! Madeleine de Proust de tous les enfants du pays bigouden et des alentours, le Kouign se déguste traditionnellement à la période des Gras (de février à avril). Mais pourquoi faudrait-il s’en priver le reste de l’année ? ».

 

Description de l’atelier :

  • Découverte de la recette
  • Fabrication de la pâte
  • Cuisson
  • Dégustation

 

Lieu de rendez-vous :  Boulangerie « Pains & Kouign », 104 Avenue de la France Libre 29000 Quimper

Durée de l’atelier : 3h

Inscriptions : 8 pers. Max.

A prévoir : tablier, carnet de notes, masque

 

Sur réservation auprès de Ti ar Vro Kemper : clelia@tiarvro-kemper.bzh

 

 

Gant skoazell / Avec le soutien de :

Details

27/03
16:00>19:00
Cost:
10€

Organisateur

TI AR VRO KEMPER
0298907043
Email:
https://tiarvro-kemper.bzh

Lieu

Boulangerie Pains et Kouign
104 Avenue de la France Libre
Quimper, 29000
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